Street Art in Willemstad

In de wijken Scharloo en Pietermaai zie je veel street art. Kunstenaars krijgen de kans om in samenwerking met diverse stichtingen, zoals Monumenten Zorg en Creative Lab de wijk een beter aanzien te geven. Niet zomaar wat graffiti hier maar hele panden worden voorzien van prachtige muurschilderingen.

© Hannie van Baarle
Dit pand in de Bitterstraat is door Francis Sling voorzien van een muurschildering genaamd 3 o’clock romance. Het vertelt het verhaal van 2 vogels die elkaar elke dag ontmoeten op een tak, zonder afspraken te maken. Ze gaan gewoon daar heen en hopen dat de andere zal wachten. Deze interactie tussen deze twee vogels is een symbool voor relaties tussen mensen”, aldus de kunstenaar. Prachtig!

Ook in Pietermaai laten ze zich niet onbetuigd.

© Hannie van Baarle© Hannie van Baarle© Hannie van Baarle
In Otrobanda trof ik dit pand aan, het staat te koop maar tot die tijd voorzien van prachtige raamtekeningen.

© Hannie van Baarle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *